current views are: 3

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:33

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν είδαν… τίποτα οι υπεύθυνοι του καφέ στο Κερατσίνι το μοιραίο βράδυ

Δεν είδε και δεν θυμάται και πολλά κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κερατσίνι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του πριν τη δολοφονία. Το ίδιο κατέθεσε και ο αδελφός του που ήταν εκεί.

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

Δεν είδε και δεν θυμάται και πολλά κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κερατσίνι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του πριν τη δολοφονία. Το ίδιο κατέθεσε και ο αδελφός του που ήταν εκεί.

Λακωνικός σε βαθμό που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και έκπληξη της Έδρας που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλλι» στο Κερατσίνι, όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του το βράδυ πριν τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ανάλογη ήταν αργότερα και η κατάθεση του αδελφού του και ιδιοκτήτη του καφέ, Παναγιώτη Δημητράκου, που όμως έπεσε σε αντιφάσεις σύμφωνα με την Έδρα.

Ο Δημοσθένης Δημητράκος, που εργαζόταν στο μπαρ εκείνο το βράδυ, απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία τού είπε: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη». 
   
Και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου όμως δεν άφησε ασχολιαστη τη στάση του μάρτυρα λέγοντάς του: «Μα δεν θυμάστε τίποτε… συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια…». 
   
Ο μάρτυρας είπε πως κοίταξε απέναντι και είδε τέσσερις φιγούρες και τον έπιασε κάτι σαν πανικός ότι θα «μπορούσε να γίνει τσαμπουκάς».
    
«Μου ήρθε ένας πανικός ένας φόβος...αυτό. Ήταν ακόμα έξω από το μαγαζί και ετοιμαζόταν να φύγει ένας θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός. Πήγα και του είπα: δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι; Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει και ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί…μέτα από λίγο διάστημα άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί. Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει. Συνέχισα την δουλειά μου. Δεν είδα τίποτε. Ημουν μέσα στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε. Αργά το βράδυ, ήρθε ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία».

Κατέθεσε, επίσης, πως εντός της καφετέριας ο ίδιος δεν είδε κανέναν διαπληκτισμό ή λογομαχία μεταξύ των θαμώνων, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του Φύσσα και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα, κάνοντας ένα νεύμα προς την απέναντι πλευρά, του απάντησε: «οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στη γειτονιά μας». 

Νωρίτερα ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είπε στο δικαστήριο ότι επειδή ακούγεται πως το μαγαζί του «είναι άντρο χρυσαυγιτών» θέλει να δηλώσει πως «ποτέ δεν ήταν άντρο κανενός και αυτοί που τα λένε αυτά θα ήθελα να σταματήσουν να τα λένε». Μάλιστα λίγο αργότερα ανέφερε πως μετά τον φόνο, τα επεισόδια και τις πολιτικές προεκτάσεις που πήρε η υπόθεση έχουμε πάθει οικονομική καταστροφή γιατί ο κόσμος φοβήθηκε.

Αργότερα κατά την κατάθεση του ιδιοκτήτη η Εισαγγελέας ρώτησε: «Σας έχει απειλήσει κάποιος; Φοβόσαστε;», και εκείνος απάντησε «όχι».

Η Έδρα πάντως του επισήμανε αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει σε σχέση με προηγούμενες καταθέσεις του.
Όπως ανέφερε ο μάρτυρας το επίμαχο βράδυ μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ο αδελφός του τον ενημέρωσε για «κάποια παρεξήγηση» με «κάτι μαυροντυμένους» και κάποια «ένταση»,τονίζοντας πως ο ίδιος δεν βγήκε καθόλου από το μαγαζί.
Πρόεδρος: Σας είπε ο αδελφός σας ότι είχαν μαζευτεί κάποιοι μαυροντυμένοι στην Παύλου Μελλά;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν Θυμάμαι κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Κι όμως το έχετε πει σε κατάθεση σας ότι σας το είπε ο αδελφός σας. Δεν βγήκατε να δείτε τι γίνεται ;

Μάρτυρας: Δεν είχε γίνει κάτι είχα δουλειά και δεν βγήκα. Κατάλαβα ότι κάποιο φραστικό επεισόδιο ήταν. Δεν βγήκα καθόλου έξω από το μαγαζί Πρόεδρος: Κοιτάξατε έξω;

Μάρτυρας: Είδα μέσα από το μαγαζί του φάρους από τις μηχανές της αστυνομίας και μετά από λίγο άτομα να τρέχουν. Ήταν νύχτα και δεν μπορούσα να δω και πολλά πράγματα. Στην ουσία είδα σκιές να τρέχουν.

Πρόεδρος: Η αστυνομία κινήθηκε πίσω από τις σκιές ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να θυμηθώ.

Πρόεδρος: Είδατε με το βλέμμα προς τα που πήγαν αυτοί που έτρεχαν;

Μάρτυρας: Προφανώς προς την Τσαλδάρη.

Πρόεδρος: Όταν ηρέμησαν τα πράγματα βγήκατε έξω;

Μάρτυρας: Όχι, εγώ και ο αδελφός μου μαζεύαμε το μαγαζί.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.


σχετικα αρθρα