Βραβείο για την υλοποίηση του έργου, «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», ως «έργο καλής πρακτικής», στο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015, απονεμήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου, προχθές σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας.
 
Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Εκ μέρους της περιφέρειας Ηπείρου, το βραβείο παρέλαβε η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κ. Καλογιάννη δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η βράβευση αυτή, είναι μία δίκαιη ανταμοιβή τόσο για το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής, όσο και για την τεχνικά άψογη υλοποίηση του έργου από τα στελέχη των υπηρεσιών της.

Επίσης, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην Περιφερειακή Αρχή, για τη συνέχιση έργων καινοτόμων και ανταγωνιστικών που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τρόπο έγκυρο και απρόσκοπτο, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιφέρειας, με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στις αγροτικές περιοχές.