Παραμάγαζο με μεταβιβάσεις ΙΧ αλλά και εξόφληση με ιδίον όφελος παραβόλων της εφορίας στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται ή να ευθύνονται για πλημμελή άσκηση καθηκόντων εφοριακοί της ΔΟΥ Χολαργού και υπάλληλοι που υπηρετούν στη Διεύθυνση Μεταφορών στο Χολαργό, αποκάλυψε έρευνα επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά από καταγγελία ενδιαφερόμενου στον οποίο μεταβιβάστηκε ΙΧ για το οποίο όμως δεν είχαν εξοφληθεί τέλη κυκλοφορίας περασμένων ετών (σε αξία μερικές χιλιάδες ευρώ).

Οπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, η μεταβίβαση του ΙΧ έγινε με την υποβολή πλαστής βεβαίωσης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, η οποία ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών καθώς δεν υπάρχει διασύνδεση ON LINE των διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών με το TAXIS.

Η έλλειψη διασύνδεσης των διευθύνσεων Μεταφορών με το ΤΑΧΙS είχε καταγγελθεί πρόσφατα από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων ΙΧ η αυτόματη διασταύρωση στοιχείων και οφειλών στο δημόσιο. Η έρευνα επεκτείνεται και σε περιπτώσεις άλλων μεταβιβάσεων ΙΧ αλλά και σε υπαλλήλους της υπηρεσίας ώστε να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχει,για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αμέλεια η εμπλοκή τους.

Ο ίδιος έλεγχος έφερε στο φως και μια άλλη υπόθεση που αφορά τη Διεύθυνση Μεταφορών Χολαργού. Εφοριακός που υπηρετεί στη ΔΟΥ Χολαργού φέρεται να παρέδιδε παράβολα του δημοσίου σε συγγενικό της πρόσωπο που υπηρετεί στη διεύθυνση Μεταφορών τα οποία στη συνέχεια ο ίδιος χορηγούσε σε ενδιαφερόμενους βάζοντας στην τσέπη του το αντίτιμό τους. Στην ίδια εφορία εντοπίστηκε ταμειακό έλλειμμα 350.000 ευρώ και ερευνάται εάν οφείλεται στη δωρεάν παραχώρηση των παραβόλων η και σε άλλες αιτίες.

Δύο στελέχη της εφορίας έδωσαν ήδη εξηγήσεις και διώκονται πειθαρχικά Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.