Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,και όπως δήλωσε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει από καρδιάς μαζί του, να του εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις και να ακούσει με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του. ο κ. Τσίπρας, επισήμανε ότι «ζούμε μια περίοδο έντασης, μια περίοδο κοινωνικής διάλυσης. Καθήκον της Αριστεράς είναι η αντίσταση αλλά και η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που περνάνε το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο».

«Χθες στο Σύνταγμα - τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - είχαμε μια ιδιότυπη «Εκκλησία του Δήμου». Χιλιάδες πολίτες ξεπερνάνε το φόβο, αντιστέκονται και διεκδικούν. Πρέπει να νικήσουμε το φόβο και πρέπει, κυρίως, να αντιληφθούμε ότι πρόβλημα δεν είναι ο συνάνθρωπός μας που είναι πιο αδύναμος από εμάς. Πρέπει να νικήσουμε το φόβο και να υπερισχύσει η αλληλεγγύη. Να νικήσουμε τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη, ότι με τον αρχιεπίσκοπο κουβέντιασε για το πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει με κοινωνική ανταποδοτικότητα την περιουσία της.

Τόνισε ότι «η εκκλησιαστική περιουσία είναι sui generis. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ούτε fast track, ούτε real estate, αλλά να αξιοποιηθεί προκειμένου η Εκκλησία να μπορέσει να βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στο λαό, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης»