Με αφορμή δημοσίευμα της Realnews, στο οποίο γίνεται λόγος περί διακοπής της παροχής νερού σε όσους έχουν οφειλές, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ξεκαθαρίζει με επίσημη ανακοίνωσή της πως «όχι μόνο δεν ισχύουν όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, αντιθέτως άμεσα η εταιρεία καθιερώνει κοινωνικό τιμολόγιο για όσους συμπολίτες μας αποδεδειγμένα δοκιμάζονται από την κρίση».

Παράλληλα επισημαίνεται από την ΕΥΔΑΠ πως «οι πολίτες που έχουν οφειλές θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με δόσεις, με κοινωνικά δίκαια κριτήρια. Έτσι θα στηριχθούν όσοι πραγματικά πλήττονται, σε αντίθεση με αυτούς που βρίσκουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν εις βάρος της ΕΥΔΑΠ και του κοινωνικού συνόλου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αποφασίστηκε να καταργηθεί η ρύθμιση που υπήρχε και προέβλεπε ότι η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό μόνο σε περιπτώσεις σωρευτικών χρεών από 500 ευρώ και πάνω, σε όσους χρωστούσαν δηλαδή για πολλούς μήνες. «Τώρα το νερό θα κόβεται ακόμα και για έναν λογαριασμό, ακόμα και για οποιοδήποτε ποσό, ειδικά αν η ΕΥΔΑΠ κρίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει και δεν το κάνει».

«Στελέχη της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κοπεί το νερό σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θα διευκολυνθούν ώστε να εξοφλήσουν την οφειλή τους με δόσεις. Η εταιρεία θα καλέσει μέσα στο επόμενο διάστημα όσους χρωστάνε και με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία θα προχωρήσει είτε σε ρύθμιση μαζί τους είτε θα απαιτήσει την άμεση εξόφληση, ειδάλλως θα προχωρά σε διακοπή υδροδότησης. Ακόμη, εξετάζεται να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο και να καλύψει και αυτούς που είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και όσους έχουν ενταχθεί στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», σημειωνόταν στο ίδιο δημοσίευμα.


TAGS