current views are: 3

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:36

Κακουργηματική δίωξη για διαγραφή προστίμου σε γνωστό κοσμηματοπώλη

Ποινική δίωξη σε βάρος τριών στελεχών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για διαγραφή προστίμου σε κοσμηματοπώλη.

Δημοσίευση 16:36’
αρθρο-newpost

Ποινική δίωξη σε βάρος τριών στελεχών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για διαγραφή προστίμου σε κοσμηματοπώλη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος τριών στελεχών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για διαγραφή προστίμου, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε το 2013 από το ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη στην Αθήνα.

Και οι τρεις βαρύνονται με τις κατηγορίες για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, ενώ ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Το επίμαχο πρόστιμο αφορούσε στην έκδοση εικονικών τιμολογίων και αποδείξεων πώλησης με στόχο τη μη καταβολή ΦΠΑ.

Για το θέμα της διαγραφής του προστίμου έγινε καταγγελία πριν αρκετούς μήνες στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαβίβασε την δικογραφία στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, καθώς τόπος τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης είναι η Αθήνα.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη πωλούσαν ρολόγια σε Έλληνες φορολογούμενους, εμφανίζοντας τους ως αγοραστές κατοίκους εξωτερικού, ώστε να μην καταβάλουν ΦΠΑ, και σύμφωνα με τη δικογραφία στις αποδείξεις πώλησης έβαζαν πλαστές σφραγίδες ξένων τελωνειακών αρχών προκειμένου τα ρολόγια να εμφανίζεται πως έχουν εξαχθεί.


σχετικα αρθρα