current views are: 2

24 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση04:55

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (Βίντεο και φωτό)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:35 π.μ. στην είσοδο των γραφείων επί της οδού Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ενώ δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια. 

Συγκεκριμένα, κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο «Βήμα» και την Εφημερίδα των Συντακτών όπου είχε δοθεί διορία 40 λεπτών.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

 Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν απο την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πάντως μέχρι και πριν απο λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις, ενώ ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα στον τόπο της έκρηξης απο τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.


σχετικα αρθρα