Επιβεβαιώνεται από τις έρευνες το πέρασμα του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», γενετικό υλικό τρομοκράτη που έστειλε στη χώρα μας η γαλλική αστυνομία ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» δείγμα DNA που υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλο, που αρχικά οι γαλλικές αρχές δεν αποκάλυψαν την «ταυτότητα» του γενετικού υλικού που έφτασε στην Αθήνα (δεν είναι ονομαστικό, αλλά συνοδεύεται από κωδικό), τα δεδομένα της έρευνας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον Αμπααούντ.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα για τον εντοπισμό του 27χρονου τζιχαντιστή στην Αθήνα είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο παρά την κινητοποίηση ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, τα ίχνη του δεν εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη Πέμπτη, μία ημέρα μετά την «εξουδετέρωση» του 27χρονου τζιχαντιστή πό γάλλους κομάντος στον Σεν Ντενί, γενετικό υλικό του στάλθηκε από τη Γαλλία στις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι αρχές της Γαλλίας εμφανίζονται να διαθέτουν εδώ και καιρό στοιχεία για παρουσία του Αμπααούντ στην Ελλάδα, χωρίς όμως να τα κοινοποιούν στις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας.

Μάλιστα, στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Παρασκευής, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπ. Καζνέβ δήλωσε στους συναδέλφους του πως ο Αμπαούντ προετοίμασε το σχέδιο επιθέσεων στη Συρία και μετέβη στη Γαλλία διασχίζοντας «πολλές ευρωπαϊκές χώρες».