Από το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ''χτενίζουν'' την περιοχή του Συντάγματος γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να δηλώνει ότι ''οι έρευνες συνεχίζονται'', την ώρα που κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. ''φωτογραφίζουν'' πρωτομφανιζόμενη οργάνωση πίσω από το συμβάν.

Μέχρι αυτή την στιγμή, καμία εγνωσμενη τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα.

Κύκλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, πάντως, μιλούν για ''χτύπημα πιθανόν πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης''. 

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν απο την οδό Ξενοφώντος και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Το χρονικό της επίθεσης 

Όλα ξεκίνησαν στις 3.35 π.μ. όταν ισχυρός μηχανισμός εξεράγη στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου και σε γύρω γραφεία, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την δυναμική της. 

Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ.

Την ίδια στιγμή, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος. 

Οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν, πάντως, ότι την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια. 

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή, με τερματικό σταθμό να έχει γίνει προσωρινά η λεωφόρος Βουλιαγμένης.