Το δικό της περίπτερο στο εργοστάσιο σοκολάτας, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, στο Μαρούσι, εγκαινίασε σήμερα η ελληνική Αστυνομία, η παρουσία της οποίας στην έκθεση προϊόντων σοκολάτας, έχει στόχο την ενημέρωση των παιδιών και των γονέων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο

Το «παρών» έδωσε ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στέλνονντας το μήνυμα «η σοκολάτα και το διαδίκτυο θέλουν τη σωστή δόση».

Σε συνομιλία του με μαθητές που είχαν επισκφθεί την έκθεση τους επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να παίζουν στο διαδίκτυο πάνω από μία ώρα την ημέρα, ενώ κατέγραψε και τρεις βασικούς κανόνες που θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους όταν πλοηγούνται στο διαδίκτυο: Πρώτον, ότι στο διαδίκτυο κανείς δεν είναι ανώνυμος, δεύτερον, ότι στο διαδίκτυο δεν είμαστε προστατευμένοι και τρίτον, ότι ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν είναι απαραίτητα αλήθεια και θα πρέπει να το ερευνούμε.
 
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σφακιανάκης, τόνισε τη σημασία της «μύησης» των παιδιών στη σωστή χρήση του διαδικτύου από μικρή ηλικία. «Τους μαθαίνουμε από το νηπιαγωγείο τους κανόνες, ούτως ώστε τα παιδιά, όταν χρησιμοποιούν μόνα τους το διαδίκτυο να είναι σοβαρά και σωστά», επεσήμανε.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν παρέλειψε να αναφέρει τις επιτυχίες του τμήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται 1030 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, για τις οποίες έχουν γίνει δικογραφίες τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και 13 υποθέσεις cyberbullying τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέχι τις 22 Φεβρουαρίου 2016 οπότε και θα διαρκέσει η έκθεση, να ενημερώνονται ανά τακτά διαστήματα από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.