Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται για σήμερα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται, από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ, ισχυρές βροχές, δυνατές  καταιγίδες και πολύς αέρας. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από τους 15 έως τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται, συννεφιά και από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που, από νωρίς το απόγευμα και μετά σε αρκετές περιοχές θα είναι δυνατές. Στο Θρακικό Πέλαγος θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη .

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις και πολύ αέρα και υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμύρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς, όμως κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Και στη Λευκάδα αναμένονται ισχυρές βροχές και  καταιγίδες.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται, το πρωί μόνον νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές και  καταιγίδες, που σε πολλές περιοχές, της δυτικής κυρίως Πελοποννήσου , θα είναι πολύ έντονες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στη Γαύδο θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και από το μεσημέρι σποραδικές βροχές και ενισχυμένους νοτιάδες. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, αναμένονται, αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι κατά τόπους βροχές και το βράδυ καταιγίδες, που τη νύχτα στα ανατολικότερα θα είναι δυνατές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 με 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται ,μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, έντονες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά έως τους 20 βαθμούς, αλλά στο Καρπενήσι δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.