current views are: 2

25 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:57

Απειλές κατά αυτόπτη μάρτυρα από κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Φύσσα

Απειλές κατά αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η κατάθεσή της διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Απειλές κατά αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η κατάθεσή της διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Απειλές κατά αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ως μάρτυρας είχε κληθεί να καταθέσει η Δήμητρα Ζώρζου, που ήταν παρούσα στα γενονότα του Κερατσινίου, και η οποία δέχθηκε απειλές από τον κατηγορούμενο ως συνεργό του Γιώργου Ρουπακιά και συνοδηγό του οχήματος με το οποίο έφτασε ο δράστης στην Π. Τσαλδάρη, Ιωάννη Καζαντζόγλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά στο αυτοκίνητο και εκείνη κοιτώντας στο εδώλιο τους κατηγορούμενους, έδειξε τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, λέγοντας «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» .

Σε ερώτηση της προέδρου της Έδρας αν είναι απόλυτα σίγουρη η μάρτυς απάντησε «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός».

Εκείνη την ώρα ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζαντζόγλου, αφού σηκώθηκε όρθιος καθ’ υπόδειξιν της προέδρου), γύρισε και είπε στη μάρυρα: «Κοίταξέ με καλά, με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;», για να του απαντήσει εκείνη «Ναι».

Ο κατηγορούμενος, συνέχισε όμως, και είπε: «Αφήστε με, να βγω έξω και θα της δείξω εγώ…», σύμφωνα με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής.

Το επεισόδιο πυροδότησε ένταση καθώς συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αλλά και κάποιοι από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν: «φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε».

 Η μάρτυρας ταραγμένη ζήτησε διακοπή και αποχώρησε κλαίγοντας από την αίθουσα.

Μετά το επεισόδιο αποφασίστηκε η συνέχεια της κατάθεσης της εν λόγω μάρτυρα για τις 2 Δεκεμβρίου, καθώς δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει την κατάθεση της.

Η κ. Ζώρζου ρωτήθηκε από συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής αν πριν τη διακοπή της συνεδρίασης φοβήθηκε και όταν απάντησε θετικά της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν φοβήθηκε «από τις απειλές του Ι. Καζαντζόγλου». Η ερώτηση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που έκανε λόγο για «λάσπη» και επισήμανε πως αν συνέβη κάτι τέτοιο θα πρέπει να το καταγγείλει η ίδια η μάρτυρας.

Λίγο πριν διακοπεί η σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος του Ι. Καζαντζόγλου ζήτησε τον λόγο και είπε ότι «βυσσοδομούν τα Μέσα σε βάρος του εντολέα του» και ότι «αναφέρουν ψευδώς πως απείλησε την μάρτυρα».

Η πρόεδρος του απάντησε πως αυτό δεν έχει σχέση με το δικαστήριο και ότι «ενώπιον του δικαστηρίου δεν έγινε τίποτε».

Η Δήμητρα Ζώρζου κατά την κατάθεσή της είπε μεταξύ άλλων ότι είδε τον συνοδηγό να βγαίνει και να προσπαθεί να απομακρύνει τον αστυνομικό που πήγε να πιάσει τον Ρουπακιά. Όπως περιέγραψε «ήταν αρκετά αδύνατος για άντρας, και μάλλον είχε ξυρισμένο το κεφάλι, μπορούσες όμως να δεις ότι ήταν μελαχρινός. Φορούσε και μαύρη μπλούζα».

Περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας είπε «…όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω , έκαναν κλοιό γύρω του. Ο Ρουπακιάς αγκάλιασε τον Φύσσα…είδα δύο κινήσεις του χεριού του…μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει…»

Όπως κατέθεσε για εκείνο το βράδυ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα, αφού πέρασαν από μπροστά τους τρέχοντας η παρέα του Φύσσα τους οποίους κυνηγούσε μία ομάδα “μαυροντυμένων” με κράνη και ρόπαλα που χτυπούσαν όποιον έφταναν «…τρεις χτυπούσαν έναν…Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν ..Τους φώναζαν “φύγετε ρε φασίστες”. Σηκώθηκα όρθια. Είδα να έχουν μείνει τρια παιδιά, έναν τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν. Εκείνος γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι αλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις .Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε ,όπως και τα τρία παιδιά ….Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά…γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο….Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο».


σχετικα αρθρα