Βομβαρδισμένο τοπίο εξακολουθεί να θυμίζει η περιοχή γύρω από την οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές. 
 
Οι αστυνομικοί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες στην περιοχή, ενώ το μεσημέρι δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η οδός Ξενοφώντος, που ήταν αποκλεισμένη χθες. 
 
Στην περιοχή είναι ακόμα εμφανή είναι τα σημάδια της ισχυρής έκρηξης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν και κτίρια γύρω από τα γραφεία του ΣΕΒ.
 
Μέχρι αυτή την στιγμή καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη
 
 
Ωστόσο, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφέροντας το όνομα της Πόλας Ρούπα, αλλά και του Επαναστατικού Αγώνα, που συνήθιζε να χτυπά οικονομικούς στόχους.
 
 
 
Οι επικεφαλής των αρμόδιων διωκτικών αρχών αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της ενέργειας, εκτιμώντας πως θα χρησιμοποιηθεί μία νέα ονομασία, παρότι ο τύπος και η συνδεσμολογία της βόμβας έχει ομοιότητες με άλλες που έχουν τοποθετήσει ο Επαναστατικός Αγώνας, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς  και η  6η Δεκέμβρη.  
 
 
Τα στοιχεία που περισυνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της έκρηξης, καθώς και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των κτιρίων της περιοχής, βρίσκονται τώρα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής. 
 
Οι δύο δράστες κινήθηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη, ωστόσο αξιωματικοί εκτιμούν ότι από τη μελέτη των βίντεο μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα τόσο για τους δράστες, όσο και για το σχέδιο διαφυγής.