current views are: 4

25 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:31

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρώην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (Βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από την οικία του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι. 

Δημοσίευση 17:31’
αρθρο-newpost

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από την οικία του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι. 

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από την πρώην οικία του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών Ρουβίκωνας συγκεντρώθηκε στο σημείο, ανήρτησε πανό και πέταξε φέιγ βολάν. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές υπόπτων. 

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 20 άτομα προσέγγισαν, ξαφνικά και ανάρτησαν στον υψηλό φράχτη ένα πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Ανοίξτε τα σύνορα» και υπογράφεται από την αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση σκαρφάλωσαν στον φράχτη και μπήκαν στο προαύλιο του σπιτιού, όπου πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των προσφύγων.

Οι ίδιοι τράβηξαν και βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες, εγκατέλειψαν στο σημείο το πανό, όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία και απομακρύνθηκαν. Πάντως η Αστυνομία πρόλαβε να προχωρήσει σε επτά προσαγωγές.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο YouTube ο χρήστης @Balena Smirkevlanova φαίνονται μέλη της αναρκικής ομάδας Ρουβίκωνας να εισβάλουν, σκαρφαλώνοντας, στη μάντρα του σπιτιού του γερμανού πρέσβη. 

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν κατοικείται το σπίτι στο Χαλάνδρι

Πάντως σε ανακοίνωσή της η αστυνομία διευκρινίζει πως το σπίτι στην  οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, δεν κατοικείται πλέον. 

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός πρέσβης, εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι, σε άλλη περιοχή.

Ωστόσο, επειδή η κατοικία ανήκει στην Γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Έτσι, οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν τελικά στην οικία που… νόμιζαν οτι κατοικούσε ο γερμανός πρέσβης… 


σχετικα αρθρα