Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναδείχθηκε ο Ευριπίδης Στεφάνου, καθηγητής του Τμήματος Χημείας με ποσοστό 50,24% ενώ στο πλευρό του από τις θέσεις των αντιπρυτάνεων θα βρίσκονται οι Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Κώστας Τζανάκης, καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Γιώργος Τζιρίτας καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Οδυσσέας Ζώρας, που διεκδικούσε και εκείνος τη θέση του πρύτανη έλαβε ποσοστό 49,76% και λόγω της μικρής διαφοράς ο ίδιος ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ σε μία διαδικασία θρίλερ, όπως την χαρακτήρισαν πολλοί, στην οποία το τοπίο για τη νέα πρυτανική αρχή άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά τις 11 το βράδυ.

«Στόχος μας είναι όλο το πανεπιστήμιο να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας κι είναι πολλά… Θέλουμε να φέρουμε την ηρεμία και την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο για να μπορέσουμε σε ένα κλίμα αλληλεγγύης να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε στις δηλώσεις του ο νέος πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου.

«Το ψηφοδέλτιο αυτό έγινε υπό τον όρο ότι δύο από τους συναδέλφους που θα το στελεχώσουν θα είναι από το Ρέθυμνο. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα του Ρεθύμνου είμαστε έτοιμοι να σκύψουμε πάνω σε αυτά και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει και το ακαδημαϊκό και το διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου και οι φοιτητές», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης έδωσαν ποσοστό 57,3% στον κ. Στεφάνου, έναντι 42,7% στον κ. Ζώρα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ειδικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό ψήφισαν τον κ. Στεφάνου σε ποσοστό 64% και τον κ. Ζώρα σε ποσοστό 36%. Ενώ οι φοιτητές εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους σε ποσοστό 72 % τον καθηγητή κ. Ζώρα έναντι 28% που έδωσαν ποσοστό στον κ. Στεφάνου.

Παρά τη μεγάλη διαφορά στο ποσοστό του κ. Ζώρα, από πλευράς των φοιτητών δεν στάθηκε ικανό να παραδώσει την πρυτανεία στο δικό του πρυτανικό σχήμα μιας και η ψήφος των καθηγητών μετρά σύμφωνα με το νόμο σε ποσοστό 50%, του διοικητικού τεχνικού και λοιπού προσωπικού κατά 10% και των φοιτητών προσμετράται στο αποτέλεσμα κατά 40%.