Τις καμέρες ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (ΣΕΒ) έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να αναλύσουν τις κινήσεις των αγνώστων που τοποθέτησαν τη βόμβα τα ξημερώματα της Τρίτης

Όπως προκύπτει από το υλικό, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, οι δράστες χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, για να τοποθετήσουν το σακβουαγιάζ με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου.

Πιο αναλυτικά, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και κράνη.

Η μοτοσικλέτα αυτή εμφανίζεται να στρίβει στην οδό Αμαλίας και στη συνέχεια στην οδό Ξενοφώντος, με χαμηλή ταχύτητα, να προσπερνά το κτίριο του ΣΕΒ και να σταματά στην άκρη του δρόμου. Ο συνοδηγός κατεβαίνει, αφήνει το σακίδιο λίγα εκατοστά από την κεντρική είσοδο του ΣΕΒ, επιστρέφει στη μοτοσικλέτα και μαζί με τον συνεργό του εξαφανίζονται.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται, πλέον, στο υλικό από τις άλλες κάμερες ασφαλείας του τετραγώνου, με στόχο να εντοπίσουν πού βρισκόταν η ομάδα υποστήριξης, η οποία είχε άλλη μηχανή ή αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν δύο ενδεχόμενα, την ευθύνη της επίθεσης να αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που αποτελείται όμως από ασύλληπτα μέλη παλιών τρομοκρατικών οργανώσεων ή να στείλει προκήρυξη, οργάνωση γνωστή στις αρχές για να δείξει ότι παρά τις συλλήψεις παραμένει «ζωντανή».