Όχι ένα, αλλά δύο κρησφύγετα στην Αθήνα, το ένα στα Σεπόλια και το άλλο στο Παγκράτι προκύπτει ότι διατηρούσε ο ''εγκέφαλος'' των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με την ''Καθημερινή'', αυτό επιβεβαιώθηκε από την έρευνα της γαλλικής αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανεύρεση γενετικού αποτύπωματος του Αμπαούντ σε δυο διαμερίσματα στις συγκεκριμένες πειοχές. 

Το συγκεκριμένο «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Παγκράτι και Σεπόλια, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας-Βελγίου για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο.

Μάλιστα, η ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του έτους ο Αμπαούντ συντόνιζε από την Αθήνα σχέδιο αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο ή και στη Γαλλία.

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για το δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών που αιματοκύλισε το Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου έχουν, ήδη, ενημερωθεί για το γεγονός και κατευθύνουν ανάλογα την αναζήτησή τους.

Το πρώτο από τα δύο κρησφύγετα βρισκόταν σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι και είχε ερευνηθεί από κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τη 17η Ιανουαρίου.

Μετά από έφοδο στο διαμέρισμα, είχαν προσαχθεί δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Στην κατοχή του συγκεκριμένου, είχε βρεθεί ένα κινητό τηλέφωνο που «αντάλλασσε» κλήσεις με πυρήνα ισλαμιστών τρομοκρατών στο Βέλγιο.

Κατά τη διαδικασία «εξερεύνησης» του διαμερίσματος, κλιμάκια αστυνομικών της σήμανσης συγκέντρωσαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα που καταχώρισαν στην εθνική βάση δεδομένων. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και μετά τον εντοπισμό ενός δεύτερου κρησφύγετου, τη 19η Ιανουαρίου, στα Σεπόλια. Οι ένοικοι του διαμερίσματος είχαν προλάβει να διαφύγουν αφήνοντας πίσω τους αποτυπώματα αλλά και πλαστές, γαλλικές άδειες οδήγησης.

Μετά την εξουδετέρωση του Αμπαούντ σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τη 18η Νοεμβρίου, Γάλλοι αστυνομικοί έστειλαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα του νεκρού τρομοκράτη σε όλα τα κράτη-μέλη και στην Ελλάδα.

Από την περαιτέρω επεξεργασία των πειστηρίων προέκυψε ταύτιση του DΝΑ του 26χρονου Βελγομαροκινού τρομοκράτη με αντίστοιχο που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. από τα διαμερίσματα σε Παγκράτι και Σεπόλια. Μάλιστα, στα δύο σπίτια-κρησφύγετα βρέθηκαν αρκετά ακόμα «ορφανά» δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα που δεν αποκλείεται να συσχετιστούν και με άλλα άτομα που συμμετείχαν στο σχέδιο επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.