Ένα μικρό διάλειμμα φαίνεται πως ήταν οι βροχές που σημειώθηκαν σε όλη την χώρα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι προβλέψεις τώρα θέλουν την υγρασία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα να υποχωρούν και να δίνουν τη θέση τους στην πτώση της θερμοκρασίας και το κρύο. 

Όπως αναφέρει στο Νewpost o μετεωρολόγος Γιάννης Κολέτσης, «Οι βροχές θα διαρκέσουν σε όλη την Ελλάδα μέχρι αύριο το πρωί, ενώ και στην διάρκεια της νύχτας θα έχουμε ισχυρά καιρικά φαινόμενα, ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Από αύριο ο καιρός ξεκινά να αλλάζει και να καλυτερεύει, κάτι που θα κορυφωθεί την Κυριακή. 

Πιο συγκεκριμένα, στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κάτι το οποίο θα συμβεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 15 μέχρι 18 βαθμούς στα νησιά.

Ελαφρώς διαφορετική θα είναι η εικόνα στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Αττική και την Εύβοια, αφού μετά από κάποιες τοπικές βροχές το πρωί, μετά τις 11 και για όλη την ημέρα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος σε όλη την Ελλάδα, αφού δεν θα σημειωθούν βροχές, αλλά θα υπάρχει συννεφιά και διαστήματα με ήλιο. Πλέον, όμως, στην Βόρεια Ελλάδα ξεκινούν και οι χαμηλές θερμοκρασίες, αφού τα βράδια θα σημειώνονται θερμοκρασίες 2-4 βαθμούς Κελσίου, σε περιοχές όπως η Φλώρινα και στα ορεινά της Ηπείρου».

 Ο κ. Κωλέτσης προειδοποιεί για πτώση θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή την επόμενη εβδομάδα. 

Από την 1 έως τις 5 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει 3-4 βαθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερο κρύο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά από τις 5 Δεκεμβρίου.