Τα οξυμένα κυκλοφοριακά προβλήματα του Ηρακλείου, οι ανοιχτές "πληγές" με τα λογής λογής εργοτάξια που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των οχημάτων προς το κέντρο και κυρίως το γεγονός πως τα χιλιάδες αυτοκίνητα που θέλουν πρόσβαση εντός των τειχών είναι πολλά περισσότερα απ'οσα η πόλη μπορεί να σηκώσει, κάνει τη δημοτική αρχή να κάνει δεύτερες σκέψεις αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και να βγάζει από τα συρτάρια τις λύσεις από το παρελθόν, όπως ο δακτύλιος!

Η ιδέα ξεκίνησε από μια πρόταση που είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, που βλέποντας πως οποιαδήποτε κατασταλτικά μέτρα για το "έμφραγμα" του κυκλοφοριακού δεν αποτελούν λύση, πρότεινε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια φραγή στην κυκλοφοριακή ροή, μέσω της εφαρμογής του δακτυλίου, για το κέντρο της πόλης.

Η ιδέα μπορεί να είναι πρώϊμη ακόμα αλλά ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορίας Χάρης Μαμουλάκης δεν την απορρίπτει και την κρατά στα πιθανά χαρτιά για να κάμψει το "θηρίο" του κυκλοφοριακού. Προς το παρόν συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφορίας για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα - λόγω έργων στη Χανιόπορτα - προβλήματα και κυρίως να παρουσιάσει τις συνοδές μελέτες, που πηγαίνουν μαζί με τη μελέτη ανάπλασης της περιοχής και ειδικά το τμήμα που αφορά από το μαιευτήριο "Μητέρα" ως τη Χανιόπορτα.

Τέλος η επιτροπή θα εξετάσει και το ''αγκάθι" της Νέας Αλικαρνασσού που αφορά τη συμμόρφωση του δήμου με την απόφαση του ΣτΕ για την παραλιακή λεωφόρο.