«Διαχειρίσιμες» χαρακτηρίζει τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών στη Λέσβο ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, περιγράφοντας την κατάσταση «ικανοποιητική», μιλώντας στο Newpost.

Την Κυριακή βέβαια υπήρξε κάποια αύξηση στις αφίξεις στο νησί που αποδίδεται στον ευνοϊκό καιρό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες όπου έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου την Κυριακή πιστοποιήθηκαν 2462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2409 άτομα.

Σήμερα περιμένουν να αναχωρήσουν 1206 μετανάστες και πρόσφυγες όμως γενικά δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές, παρά τον καλό καιρό που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των τουρκικών ακτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα βέβαια υπήρξαν μέρες που δεν καταγράφηκαν αφίξεις μεταναστών στο νησί, αναφέρει ο δήμαρχος Λέσβου και το αποδίδει σε μια πιο προσεκτική στάση των διακινητών εν μέσω των διεθνών εξελίξεων.

«Εγώ το αποδίδω στις εξελίξεις με την τρομοκρατία στην Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Γαληνός εξηγώντας ότι «εφόσον οι διακινητές κινούνται με βάση τα συμφέροντά τους κινούνται πιο προσεκτικά» καθώς υπάρχουν πιέσεις στην Τουρκία για το προσφυγικό και την ταυτοποίηση των προσφύγων εκεί.