ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων για υπεξαίρεση

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2015, 20:04 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2015, 20:04
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων για υπεξαίρεση
Facebook Twitter Whatsapp

Επτά χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων που κρίθηκε ένοχο για το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα ταμεία των γυμναστηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2003.

Επτά χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων που κρίθηκε ένοχο για το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα ταμεία των γυμναστηρίων του δήμου, κατά το διάστημα 1999-2003.

Η υπόθεση αφορά τη θητεία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την «μαύρη τρύπα» να προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Το δε έλλειμμα αφορούσε τις συνδρομές των αθλουμένων δημοτών που δεν αποδόθηκαν στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

Στο εδώλιο κάθισαν ο τότε προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού, η γυμνάστρια σύζυγός του κι ένας υπάλληλος, που, σύμφωνα, με το κατηγορητήριο, ήταν υπεύθυνος για τα βιβλία των γυμναστηρίων.

Σε αντίθεση με τον τελευταίο που αθωώθηκε, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο πρώτους για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ τους δόθηκε το δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, το Νοέμβριο του 2003 η ταμειακή υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης προέβη σε έλεγχο στα δημοτικά γυμναστήρια ύστερα από καταγγελίες για ατασθαλίες, ενώ το πόρισμα που συντάχθηκε απέδιδε ευθύνες στη γυμνάστρια για καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών, την περίοδο 2002-03.

Κατόπιν νέων καταγγελιών προκλήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για προγενέστερο διάστημα, ήτοι την 3τία 1999-2001, όπου διαπιστώθηκε νέο έλλειμμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν κάνει «φτερά» πάνω από 9.000 αποδείξεις είσπραξης συνδρομών.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το έλλειμμα οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.