Συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης διοργανώνουν, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΛΘ, στην ΕΥΑΘ, στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις επιχειρήσεις Φίλκεραμ Τζόνσον και Πετζετάκις.

Όλοι οι συνδικαλιστές τάχθηκαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κατήγγειλαν «επιχείρηση ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη έκλεισε το 17% των καταστημάτων και η ανεργία ξεπέρασε το 25%.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ έκαναν στάση εργασίας και πήγαν με πορείες μέχρι το κτίριο του ΕΚΘ.

Οι περίπου 100 εργαζόμενοι στην επιχείρηση Πετζετάκις είναι απλήρωτοι δέκα μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το εργοστάσιο της Φίλκεραμ Τζόνσον δεν λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου και οι 225 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες.