Θύμα απόπειρας διάρρηξης έπεσε πριν από μερικές ημέρες, στο Κολωνάκι, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας. Ο κ. Τασούλας ωστόσο φαίνεται ότι στάθηκε τυχερός γιατί ο διαρρήκτης τραυματίστηκε στο χέρι στην προσπάθειά του να εισβάλει στο σπίτι του υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου. Κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ...

Η απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαΐου 2011, στο διαμέρισμα του κ, Τασούλα, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κλεομένους στο Κολωνάκι. Ενας 30χρονος εισήλθε στην πολυκατοικία και κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα του κ. Τασούλα.

Εκεί επιχείρησε να σπάσει ένα τζάμι εξωτερικής πόρτας προκειμένου να εισέλθει στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tovima.gr μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν ο κ. Τασούλας, παρά μόνο ένας στενός συγγενής του ο οποίος έκπληκτος άκουσε τον άγνωστο να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα. Παραμένει άγνωστο γιατί στην κατοικία του Γενικού δεν υπήρχε φρουρά.

Η απόπειρα διάρρηξης είχε άδοξο τέλος αφού ο 30χρονος τραυματίστηκε στο χέρι από τα τζάμια της πόρτας που προσπάθησε να σπάσει. Και έτσι, λόγω της αιμορραγίας, εγκατέλειψε την προσπάθειά του, χωρίς να προλάβει να αρπάξει οτιδήποτε μέσα από το σπίτι. Κατέβηκε τα σκαλιά της πολυκατοικίας και προσπάθησε να χαθεί στους γύρω δρόμους.

Ομως τα ίχνη αίματος που άφηνε πίσω του τον πρόδωσαν . Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν . Οπως διαπιστώθηκε στην πορεία της έρευνας ο 30χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών αλλά και για κλοπές.


Πηγή:tovima