«Μας κοροϊδεύουν και μας λένε ψέματα κατάμουτρα» σχολιάζει στο Newpost ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας σχετικά με την προσπάθεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να διαβεβαιώσει ότι δεν θα επανεισπραχθούν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις επί Χατζηγάκη.

Δεν γίνεται να μας λένε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν αφού τα έχουν ψηφίσει, λέει ακόμα και επισημαίνει ότι «αυτά τα χρήματα τα κατακτήσαμε με αγώνα στο δρόμο».

«Για εμάς αυτό είναι πόλεμος. Αφού θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Ήδη τα τρακτέρ είναι στις πλατείες» ανέφερε ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων για πανελλαδική κλιμάκωση.

Ο κ. Μπούτας διευκρίνισε ότι τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες, εννοώντας τους μεμονωμένους παραγωγούς και όχι συνεταιρισμούς, ήταν αποζημιώσεις ενώ τα χρήματα που δόθηκαν σε συνεταιρισμούς ήταν ως δάνειο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή επιδοτήσεων ύψους 320 εκατ. ευρώ που κρίθηκαν παράνομες το 2014.