current views are: 8

3 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:15

Επιστρέφουν με τρένα οι μετανάστες από την Ειδομένη

Δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραλάβουν από την Ειδομένη , χωρίς εισιτήριο, όσους μετανάστες επιθυμούν, να επιστρέψουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. 

Δημοσίευση 08:15’

Δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραλάβουν από την Ειδομένη , χωρίς εισιτήριο, όσους μετανάστες επιθυμούν, να επιστρέψουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. 

Δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραλάβουν από την Ειδομένη , χωρίς εισιτήριο, όσους μετανάστες επιθυμούν, να επιστρέψουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Στα τρένα, που έχουν από 10 βαγόνια το καθένα, αναμένεται να επιβιβασθούν μετανάστες που παραμένουν επί μέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ προσβλέποντας να τους επιτραπεί η διέλευση.

Την ίδια ώρα, τεταμένη είναι η κατάσταση στην περιοχή καθώς από χθες το βράδυ, απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες “εγκλωβισμένοι” στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να “απαντήσουν” με περιορισμένη χρήση χημικών.

Εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 μετανάστες, στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2500 είναι από εθνικότητες που απαγορεύεται η διέλευση.


σχετικα αρθρα