Περίπου 1.000 “έξυπνες” στάσεις, οι οποίες θα ενημερώνουν από οθόνες για τον ακριβή αριθμό διέλευσης των μέσων μεταφοράς, στο κινητό ή τον υπολογιστή του επιβάτη, έρχονται οσονούπω με την εφαρμογή της τηλεματικής στην ΟΑΣΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, το έργο αυτό βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του, και αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Η Τρίτη (31/5) είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή Φορέα Σύμπραξης για το Έργο. Στο διαγωνισμό υπέβαλαν φάκελο ενδιαφέροντος εννέα κοινοπραξίες εταιριών.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας «η θετική ανταπόκριση των επιχειρηματικών φορέων με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, προοιωνίζεται την επιτυχή ολοκλήρωση ενός φιλόδοξου προγράμματος που με τη λειτουργία του αλλάζει προς το καλύτερο την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών».

Το κόστος για την πλήρη λειτουργία του επί μία 12ετία, αναμένεται να προσεγγίσει τα 52 εκατ. ευρώ συνολικά.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, για την υλοποίηση του Έργου έχει προβλεφτεί ότι ο ΟΑΣΑ θα καταβάλει σε Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού (ΑΕΕΣ), που θα ιδρυθεί επί τούτο, πληρωμές διαθεσιμότητας που έχουν, αρχικά, εκτιμηθεί στα 42 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (στη 12ετία) μέσω πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης ο ΟΑΣΑ θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής με ανώτατο χρηματικό ποσό 10 εκατ. ευρώ μέσω κοινοτικών πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".