Σε μαζικές συγκεντρώσεις κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προχώρησαν χιλιάδες πολίτες όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ιωάννινα καθώς και σε αρκετές πόλεις της δυτικής Ελλάδας, όπως στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι και αλλού.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συγκεντρώσεις. Με πρωτοβουλία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, στην οποία πήραν μέρος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Σωματείων και η ΟΚΔΕ, που έκαναν προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αντίστοιχα. Συμμετείχαν, επίσης, απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", που έχει κηρύξει πτώχευση. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, αλληλέγγυοι σε αυτούς, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό με σύνθημα κατά της έκδοσης στις ιταλικές αρχές πέντε φοιτητών. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το δικαστικό μέγαρο, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση πλειστηριασμού των εγκαταστάσεων της ΒΙΟΜΕ, και έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Σε όλη τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έμειναν κλειστοί για τα αυτοκίνητα

   


Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο και συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κ.α. με αίτημα να μην περάσει, όπως είπαν, «o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, καθώς και ο προϋπολογισμός νέων φοροεπιδρομών».
   
Επίσης, ζήτησαν «να σταματήσει η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της, χωρίς να δίνει λύση».
   
Μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του εργατικού κέντρου και ανήρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα, «καμία δίωξη στους πέντε φοιτητές αγωνιστές».
   
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου και οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, με την συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ανέργων, κ.α
 
Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο. Η πρώτη συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα, βασικό των οποίων ήταν «Αντιστεκόμαστε», πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δεύτερη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Το ίδιο και στα Χανιά με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς ενώ μέλη του ΠΑΜΕ, αγρότες και κτηνοτρόφοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 1.866, και ακολούθως πραγματοποιήσαν πορεία σε δρόμους της πόλης με συμμετοχή και αγροτικών οχημάτων.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων Γιώργος Σταυριανουδάκης τόνισε ότι, «λέμε όχι στην απάτη του Ευρωμονόδρομου», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων με μπλόκα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδικών δικτύων. Ωστόσο και στα δύο συλλαλητήρια η συμμέτοχη δεν ήταν μεγάλη.

Αντίστοιχα απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την 'Αρτα και την Ηγουμενίτσα, η απεργία έχει υψηλά ποσοστά, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με μεγάλη συμμετοχή.

Στην Ηγουμενίτσα, είναι δεμένα τα πλοία της πορθμειακής γραμμής με την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 24ης απεργίας της ΠΝΟ. 

Στην Πρέβεζα, έξω από το κτίριο της πρώην ΑΤΕ, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση από την Παμπρεβεζάνικη Επιτροπή Αγώνα, αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών, με κεντρικό σύνθημα, «κανένα χωράφι και σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».