Συρρίκνωση και απαξίωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σωτήρης Ζαριανόπουλος και συνδικαλιστές από την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα στις ανωτέρω βιομηχανίες.

Μίλησαν για συνεχή μείωση προσωπικού τα τελευταία χρόνια, με συνταξιοδοτήσεις και «εθελούσιες απολύσεις», περικοπές μισθών και σημείωσαν πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η με κάθε τρόπο συρρίκνωση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, σε βάρος των εργαζομένων, της άμυνας, της ανεξαρτησίας και της οικονομίας, ώστε να είναι δεμένη στο άρμα των ξένων πολυεθνικών ομίλων.

Διατύπωσαν την πρόταση του ΠΑΜΕ να παραμείνουν στο δημόσιο το 100% των αμυντικών βιομηχανιών και να δημιουργηθεί ένας ενιαίος δημόσιος φορέας, χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων.

Την Παρασκευή, στις 7μ.μ., το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην πολιτική της κυβέρνησης.