Δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Δεν έχω εικόνα ότι πιέζουν οι θεσμοί να προχωρήσει το μισθολόγιο (σ.σ. στο Δημόσιο), το οποίο άλλωστε θα είναι ευεργετικό για εκείνους που πρέπει να είναι. Δεν το πιστεύω ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών. Κοντός ψαλμός, αλληλούια. Σας λέω ότι η εκτίμηση και η εικόνα που έχω είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον Καλλικράτη τόνισε:

Είναι η αποκέντρωση, η πλήρης αλλαγή του "Καλλικράτη", σε ένα σύστημα που θα διευρύνει την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμών στο συγκεκριμένο χώρο. Θα δημιουργεί θεσμούς αντιπροσωπευτικούς και θα ξεχωρίζει αρμοδιότητες από αυτό το συνονθύλευμα αρμοδιοτήτων συντρεχουσών, παράλληλων και αλληλεπίπεδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα μεταξύ κεντρικής διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης. Είναι ένας νέος "Καλλικράτης". Το έχουμε και το όνομα έτοιμο... Θα έχει σχέση με αυτό που λέμε, για τον δήμο. Θα δούμε.

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε πως «η πρώτη σκέψη είναι για πρώτη φορά να ξεκινήσει διάλογος χωρίς να κατατεθεί πρόταση. Να κατατεθούν δηλαδή ιδέες και να συγκεντρωθεί το υλικό. Δεν μιλάω να κατατεθεί πρωτοβουλία στη Βουλή, αλλά για μια ανοιχτή διαβούλευση στην κοινωνία. Πρέπει επιτέλους να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία».