current views are: 7

3 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:14

Άνοιξαν τα σύνορα στα Σκόπια μόνο για τους πρόσφυγες

Άνοιξε νωρίς το βράδυ της Πέμπης  το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Δημοσίευση 18:14’

Άνοιξε νωρίς το βράδυ της Πέμπης  το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Άνοιξε νωρίς το βράδυ της Πέμπης  το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι σήμερα περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο που βρίσκονταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη και την είχαν αποκλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή τους έχει απαγορευθεί η διέλευση, πείσθηκε να απομακρυνθεί.

Έτσι γύρω στις 7 το βράδυ άρχισαν  μετανάστες και  πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία να περνάνε στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια  όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με μετανάστες που διαμαρτύρονταν με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος, και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Η ημέρα αμαυρώθηκε και από τον τραγικό θάνατο που βρήκε μετανάστης από ηλεκτροπληξία.   

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα επί ελληνικού εδάφους -αλλά και στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία κ.α.- βρίσκονται εκατοντάδες βαγόνια με εμπορεύματα καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από μετανάστες. Αυτό έχει ως συνέπεια να προκαλούνται ανυπολόγιστες ζημιές σε εμπόρους και μεταφορικές εταιρείες.


σχετικα αρθρα