Επεισοδιακή εκτυλίχθηκε σήμερα η συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής με αφορμή περιστατικό που κατήγγειλε η πολιτική αγωγή και αφορά σε επίθεση συνηγόρου κατηγορουμένου σε βάρος δημοσιογράφου και μιας πολίτη από το ακροατήριο.

Όπως κατήγγειλε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, συνέβη «θλιβερό και βίαιο περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη που καλύπτει δημοσιογραφικά τη δίκη και Ελληνίδας πολίτη που βρίσκεται εδώ για να παρακολουθεί τη δίκη. Ο γνωστός κ. Καρυδομάτης (σ.σ. συνήγορος υπεράσπισης) σφαλιάρισε δύο πολίτες, επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού της εγκληματικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με τον 28χρονο δημοσιογράφο, Alp Kayserilioglou, ο ίδιος καθώς και η νεαρή κοπέλα στο διάλειμμα της διαδικασίας, προσπαθώντας να περάσουν από τον χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να βγουν έξω, δεχθηκαν λεκτική επίθεση από τον κ. Καρυδομάτη, ο οποίος σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες απώθησε πιάνοντας από το πιγούνι τον 28χρονο και χαστούκισε την κοπέλα.

Μετά το διάλειμμα, ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να προβεί σε καταγγελία για το περιστατικό όμως η πρόεδρος της έδρας του είπε η πως η καταγγελία του δεν θα καταχωρηθεί εάν αφορά γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διακοπή της διαδικασίας. 

Όταν εκείνος της είπε πως πράγματι η καταγγελία του αφορά περιστατικό εκτός χρόνου συνεδρίασης, η πρόεδρος τού υπέδειξε να κάνει την καταγγελία προφορικά και σύντομα και γυρνώντας προς τον γραμματέα είπε: «Ο κ. γραμματέας δεν θα κρατάει πρακτικά, αν δεν το πω εγώ».

Η πρόεδρος, πατώντας έντονα το ηλεκτρονικό κουδούνι, τού επανέλαβε ότι η δήλωσή του δεν πρόκειται να καταγραφεί στα πρακτικά. 

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Τζέλης είπε στην πρόεδρο πως από την πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης υπήρξαν βίαια περιστατικά σε βάρος μαρτύρων και σε έντονο τόνο, συνέχισε: «Δεν μπορεί η πολιτική αγωγή να μην καταγγέλλει περιστατικά βίας, επειδή θα βγει τον Φλεβάρη ο Ρουπακιάς». 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία, ενώ η πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «θα συνιστούσα να μην αποχωρήσετε, έχετε τον λόγο τώρα να ρωτήσετε τη μάρτυρα, θα παρακαλούσα να μην χρονοτριβήσετε, θα έρθουν αποφυλακίσεις και σεις θα πείτε πως το δικαστήριο καθυστέρησε».   

Τελικά  η πολιτική αγωγή αποχώρησε σύσσωμη από την αίθουσα και η πρόεδρος έδωσε διακοπή λίγων λεπτών.

Νωρίτερα κατέθεσε η φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου, αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η οποία είπε στο δικαστήριο ότι η αίσθηση που έχει είναι ότι  η ομάδα που επιτέθηκε στον  Φύσσα και την παρέα του το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ήταν οργανωμένη και συνεννοημένη.