Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε στον Αλέξη Μητρόπουλο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Τουλουπάκη. 

Η δίωξη σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής ασκήθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην εισαγγελία από την αρμόδια ΔΟΥ, με αφορμή υπόθεση φοροδιαφυγής, η οποία εντοπίζεται πριν από περίπου 16 χρόνια

Σύμφωνα με την καταγγελία της αρμόδιας Εφορίας, ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με αποτέλεσμα να του καταλογίζεται φοροδιαφυγή ύψους 440.000 ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις ανέρχεται περίπου στα 940.000 ευρώ. 

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου

Ο κ. Μητρόπουλος, απαντώντας εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μεθόδους «“μαφίας” και αριστερής αλητείας», ενώ καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης στο «οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως κατέστησε υπεύθυνο «τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος του».

Η απάντηση του κ. Μητρόπουλου: 

Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί. 

Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.

Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.

Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.

Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.