Επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα.

Ο κ Μπόλαρης επισκέφθηκε το πρωί το εργοστάσιο Εσπερίδες της ΕΑΣ Αργολίδας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους κ. Δημάκη και Αντωνόπουλο για την παραγωγική διαδικασία. Στην συνέχεια συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού τομέα, ενώ επισκέφτηκε ακόμα δυο μονάδες χυμοποίησης και εξαγωγής φρούτων.

Ακολούθως, επισκέφτηκε την κτηνοτροφική μονάδα προβατοτροφίας του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκη Πεβερέτου καισυζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας και όχι μόνο. Ο υπουργός επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχουν για την εθνική οικονομία οι εξαγωγές των προϊόντων και υπογράμμισε τις προσπάθειες που κάνει το υπουργείο, για να τονώσει την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων και τον εξαγωγικό κλάδο ευρύτερα κερδίζοντας νέες αγορές, αλλά και επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα .

Ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του σημαντικού για την Αργολίδα έργου μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο.

Ο κ. Χειβιδόπουλος είπε, ότι ολοκληρώνεται ένα έργο 8 εκ. ευρώ που αφορά τα δίκτυα στον αργολικό κάμπο και ζήτησε την συνδρομή του υπουργείου για τις μελέτες που έχουν κατατεθεί κι αφορούν την συνέχιση του έργου για την μεταφορά του νερού στο ανατολικό τμήμα του νομού.

Ο υπουργός στη συνέχεια παρακολούθησε την παραγωγική διαδικασία επισκεπτόμενος τα συσκευαστήρια ‘'Extra Fruit'' και ‘'Πήγασος''. 

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι, «η Ελλάδα θα βγει από την δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται, εάν κι εφόσον στηρίζουμε καθημερινά με πολιτικές παρεμβάσεις διευκολύνουμε την παραγωγή και τους παραγωγούς. Εάν στηρίζουμε τους παραγωγούς που επιμένουν στην ποιότητα του προϊόντος. Αν στηρίζουμε τους παραγωγούς που πιστεύουν στην πιστοποίηση της ποιότητας του προϊόντος. Αν στηρίζουμε τους παραγωγούς που έχουν εξωστρέφεια, έχουν ανοιχτή την καρδιά τους, την ψυχή τους και στρατηγική τους για εξαγωγές δίνοντας στον κόσμο, στις διεθνής αγορές, την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων».

Πρόσθεσε ότι η Αργολίδα και οι συνεταιριστικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή, πρωτοπορούν στην ποιότητα και τις εξαγωγές και δήλωσε πως το υπουργείο βρίσκεται κοντά τους και στέκεται αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφορικά με το εργόσημο και τους αλλοδαπούς εργάτες υπογράμμισε, ότι, «πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού με τα οποία αντιμετωπίζουμε το ξένο εργατικό δυναμικό. Είναι ένα μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει η κυβέρνηση να λύσει, γιατί ο πρωτογενής τομέας στη χώρα χρησιμοποιεί ξένο εργατικό δυναμικό. Αυτό το εργατικό δυναμικό πρέπει να πάψουμε να το αντιμετωπίζουμε φοβικά, να δούμε το πρόβλημα κατάματα, να περάσουμε σε διαχείριση αυτού του δυναμικού ασφαλίζοντάς το, για να μπορούν οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και οι αγρότες οι οποίοι κάνουν την καλλιέργεια και τη συλλογή να χρησιμοποιήσουν αυτά τα παραστατικά στην Εφορία και της ασφάλισης και της πληρωμής των εργαζομένων. Να λύσουμε τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον ΟΓΑ, να λειτουργήσουμε τιμώντας και τον εργαζόμενο που συμβάλει στην παραγωγική διαδικασία της χώρας».