Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Αφορμή για τη σύγκρουση των δύο ανδρών στάθηκε η άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών να εγκρίνουν τον αποκλεισμό ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τη στελέχωση νομικών προσώπων και επιτροπών του δήμου Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπέος κάνει λόγο για «αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος», κατηγορεί τον κ. Πουλάκη για «ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση» και ζητεί από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Ο κ. Πουλάκης, σε γραπτή δήλωσή του απαντά: 

Πληροφορούμαι ότι ο κ. Μπέος εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία αχαρακτήριστες ύβρεις και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου, με τις οποίες ωστόσο δεν έχω καμία πρόθεση να ασχοληθώ. Άλλωστε η διαδρομή του καθενός μας είναι γνωστή. Και σε ό,τι με αφορά, το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και η τοπική κοινωνία του Βόλου γνωρίζουν πολύ καλά πως – είτε ως αιρετός (σ.σ. νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας 1994-2002, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας 2010-2014) είτε ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, όπως και σήμερα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών – υπηρέτησα πάντοτε τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν σχετικού ερωτήματος από τον εκτελώντα χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ηλία Τσέλιγκα, ο κ. Πουλάκης έχει απαντήσει ότι ο κ. Μπέος πρέπει να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τη θέση του δημάρχου, καθώς σε βάρος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου έχει εκδοθεί αμετάκλητο βούλευμα παραπομπής σε δίκη, για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου.