Γερμανική Πρεσβεία: Τι απαντά για την «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» της Die Welt

Γερμανική Πρεσβεία: Τι απαντά για την «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» της Die Welt

Μετά το σάλο με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ''Die Welt'' περί ''ακυβέρνητης χώρας'', η πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα προέβη σε ανακοίνωση, στην οποία τόνισε ότι ''παγίως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία'', προσθέτοντας ότι ο υπουργός Βάλτερ Στάϊνμαϊερ στην επίσκεψή του ''επαίνεσε την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των δύσκολων προσκλήσεων''. 

 

Η ανακοίνωση της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως εξής:

Αναφορικά με πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα αναφέρει τα ακόλουθα: 

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία. 

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. 

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο