Μετατροπή επτά εγκαταλειμμένων στρατοπέδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σε κέντρα προσωρινής παραμονής προσφύγων ή μεταναστών, σχεδιάζουν οι τοπικές αρχές.

Στόχος της πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβαν δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και του νομού γενικότερα με την συμμετοχή και άλλων φορέων και φέρεται να συμφωνεί η κυβέρνηση, είναι η αποτροπή ανεξέλεγκτων καταστάσεων σε περίπτωση που εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ το σχέδιο, το οποίο στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλεί στον αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης αναπληρωτή υπουργό κ.Γιάννη Μουζαλα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση στρατιωτικών σκηνών σε αυτά τα στρατόπεδα για την διαμονή των προσφύγων και μεταναστών, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγιεινής, κ. α.

Το όλο θέμα της αντιμετώπισης ενδεχόμενου εγκλωβισμού προσφυγικών κυμάτων στην περιοχής της Θεσσαλονίκης, δεδομένης της γειτνίασης με την Ειδομένη, όπου παρατηρείται ήδη συνωστισμός, υπήρξε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης πριν λίγες μέρες δημάρχων της περιοχής με την συμμετοχή εκπροσώπων του στρατού της αστυνομίας, και άλλων υπηρεσιών.