Η Ελληνική Αστυνομία προσπάθησε τον Ιανουάριο να συλλάβει τον «εγκέφαλο» των τζιχαντιστικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, αλλά απέτυχε, μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πηγές των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στο Βέλγιο

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η αποτυχημένη επιχείρηση για τη σύλληψη του στην Αθήνα έγινε πριν από τις επιδρομές στο Βέλγιο. Σημειώνεται πως ο Αμπαανούντ συντόνιζε τον βελγικό τζιχαντιστικό πυρήνα, μέσω κινητού τηλεφώνου από την Αθήνα και σκοτώθηκε σε μάχη με τη γαλλική αστυνομία πέντε ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. 

Οι ελληνικές αρχές υποπτευόταν τον ρόλο του Αμπααούντ, και σύμφωνα με την ίδια πηγή, Βέλγος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής βρέθηκε τότε στην Αθήνα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις σύλληψης του αρχιτζιχαντιστή. 

Το BBC αναφέρει πως ακόμα είναι άγνωστο γιατί ή πώς ο Αμπααούντ ξέφυγε από τα δίχτυα των ελληνικών αρχών. Ενδεχομένως να υπήρξε προσπάθεια να εντοπιστεί μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Πάντως, οι έφοδοι της ελληνικής αστυνομίας στην Αθήνα έγιναν τελικά δύο ημέρες έπειτα από εκείνη στο Βέλγιο, στις 17 Ιανουαρίου. Η ΕΛΑΣ μπήκε σε δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, ένας Αλγερινός εκδόθηκε στο Βέλγιο, αλλά ο Αμπαούντ δεν βρέθηκε.

Όπως μεταδίδει το BBC,  ίχνη του DNA που βρέθηκε και στα δύο διαμερίσματα ταυτοποιείται με το δείγμα από τη σορό του Αμπαούντ.