Μικροένταση επικράτησε στην έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών. 

Η αυτόπτης μάρτυρας τηε δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτα Καραγιαννίδου κατά στην έναρξη της κατάθεσή της ανέφερε ότι «ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε...Είναι ναζί».

Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε μια μικροένταση από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς την κυρία Καραγιαννίδου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Πολιτική αγωγή: Που εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χ.Α;

Υπεράσπιση: Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε;

Πολιτική αγωγή: Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας, τι ήταν τα Ες-Ες;

Υπεράσπιση: Τι σχέση έχει αυτό;

Πολιτική αγωγή: Είναι όλα αυτά μέσα στη δικογραφία, μέσα στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε κυρία μάρτυρα για τον Χίτλερ;

Αντιδρά σ΄ αυτό το σημείο η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχίζει ακάθεκτος τις ερωτήσεις στη μάρτυρα: «Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν είμαστε πιστοί στρατιώτες του ισόθεου Αδόλφου Χιτλερ που παραπέμπει αυτό;». 

Μάρτυρας: Ότι είναι ναζί ....

Υπεράσπιση: Δεν ντρέπεστε....

Πρόεδρος (Μαρία Λεπενιώτη): Επιτέλους, δεν είναι αυτή συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων. Είσαστε δικηγόροι εδώ μέσα, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε «δεν ντρέπεστε», δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε άλλες δίκες ήσαστε στα ίδια έδρανα.

Υπεράσπιση: Όχι μ' αυτό τον τρόπο.

Πολιτική αγωγή: Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα.

Πρόεδρος: Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας.

Πολιτική αγωγή (Θεοδωρόπουλος): Υπάρχουν κάποιοι -επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια- με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέος κύκλος έντασης, με την πρόεδρο να του δικαστηρίου να διακόπτει τη διαδικασία, για να εκτονωθεί η ένταση και επεσήμανε ότι η δίκη, λόγω της συμπεριφοράς των δικηγόρων, θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η Παναγιώτα Καραγιαννίδου επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι όταν ο Γ. Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο της επίθεσης, οι υπόλοιποι δεν έφυγαν αλλά έκαναν γύρω του κλοιό.

Υπεράσπιση: Πριν πάτε στην Π. Τσαλδάρη είχατε κάποια πληροφορία ότι είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ αναρχικών και χρυσαυγιτών;

Μάρτυς: Όχι

Υπεράσπιση: Πριν έρθει ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητο γινόταν συμπλοκή και με πόσα άτομα;

Μάρτυς: Είχαν ήδη γίνει δύο επιθέσεις...

Υπεράσπιση: Ο Παύλος είχε εμπλακεί, είχε χτυπήσει κάποιους;

Μάρτυς: Τον είχαν χτυπήσει και προσπαθούσε να ξεφύγει, να αμυνθεί....

Υπεράσπιση: Περιγράψτε τον, αμφισβητούμε την παρουσία σας εκεί...

Μάρτυς: Τον θεωρώ ψηλό, σκούρο μαλλί.

Υπεράσπιση: Κάτι άλλο διακριτικό ;

Μάρτυς: Φορούσε βερμούδα κι από πάνω μαύρο μπλουζάκι.

Υπεράσπιση: Τίποτε άλλο στο πρόσωπο του;

Μάρτυς: Όχι δεν θυμάμαι. Το είδα αργότερα το πρόσωπο του...

Υπεράσπιση: Σας εκφράζει κάποιο κόμμα;

Πολιτική Αγωγή: Τα ίδια πάλι.

Κανονικά η δίκη παρά την αποχή των δικηγόρων

Κανονικά διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρά την αποχή των δικηγόρων, που άρχισε σήμερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ζήτησαν και έλαβαν άδειες τόσο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου καθ΄όλο το διάστημα της πανελλαδικής δικηγορικής αποχής ( 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2015) να παρίστανται στο δικαστήριο.

Εξάλλου, αυτό τους είχε συστήσει και η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λήγει το ανώτατο όριο κράτησης του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.