Χωρίς τελειωμό οι τραγωδίες στο Αιγαίο και το δράμα των προσφύγων. Τη νύχτα σημειώθηκε ακόμα ένα ναύαγιο πλωτού που μετέφερε πρόσφυγες κοντά στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, από την ευρεία επιχείρηση στην περιοχή, έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά ενώ έχουν διασωθεί 26 άτομα και αναζητούνται 10-13 ακόμα, σύμφωνα με τον αριθμό των επιβαινόντων που επικαλούνται διασωθέντες.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξύλινο σκάφος περίπου 9 μέτρων στο οποίο επέβαιναν 47 έως 50 πρόσφυγες, ανατράπηκε και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όπου ευτυχώς πνέουν μέτριοι άνεμοι έντασης 4 Μποφόρ, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε αυτήν συμμετέχουν ναυαγοσωστικό και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλωτό σκάφος της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη.

Την βαθιά τους οδύνη για το τραγικό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, εκφράζουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος εκ μέρους των στελεχών του Σώματος.
 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές συνεπικουρούμενες και από τον FRONTEX καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση στη θάλασσα. Αναζητείται όμως διεθνής παρέμβαση για τον έλεγχο και την πρόληψη στα σημεία επιβίβασης ώστε να αποτρέπεται η πλεύση πλωτών φερέτρων στο Αιγαίο».

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.