Αίτημα για αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος και κατ' αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος Παναγιώτας Καραγιαννίδου με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά, κατατέθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διακόπηκε για αύριο.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γ. Καζαντζόγλου ζήτησε από το δικαστήριο να διενεργηθεί αυτοψία ώστε να μετρηθεί η απόσταση από το παγκάκι που βρισκόταν η μάρτυρας Παναγιώτα Καραγιαννίδου μέχρι το σημείο στην οδό Π. Τσαλδάρη, στο οποίο έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας από τις μαχαιριές του Γ. Ρουπακιά, αμφισβητώντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της μάρτυρος, η οποία αναφέρθηκε σε ποια απόσταση ήταν κατά την ώρα της επίθεσης που δέχθηκε ο μουσικός.

Πριν θέσει το αίτημα και απαντήσει το δικαστήριο, ο συνήγορος του Καζαντζόγλου, με μια μεζούρα που την άνοιξε μέσα στο δικαστήριο άρχισε να μετρά με τη βοήθεια του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά την απόσταση με βάση τις εκτιμήσεις της μάρτυρος.

Με τη μεζούρα στο χέρι, ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε σχεδόν μέχρι την πίσω πόρτα εξόδου του δικαστηρίου, εκεί που βρίσκονται στις πίσω θέσεις του ακροατηρίου οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον συνήγορο του είπε: «Μην νομίζετε ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις».

Όμως, έξαλλοι οι συγγενείς του Π. Φύσσα, διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας: «Προκαλούν ασύστολα, αυτό είναι κωμωδία. Προκαλούν κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις γιατί θα προχωρήσει σε αποβολές από το ακροατήριο. Αργότερα, όμως, παρατήρησε απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους πως δεν πρέπει να προκαλούν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το κοινό και «έχουν και δίκιο».

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για αύριο το πρωί, εν μέσω και πάλι έντονων αντεγκλήσεων των δύο πλευρών. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης που αφορούσαν σελίδα στο facebook της μάρτυρος στην οποία φαίνεται να είναι διαδικτυακή φίλη με «κολλητό» φίλο του Π. Φύσσα και βασικό μάρτυρα στην υπόθεση.

Και νωρίτερα όμως επικράτησε μικροένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν η αυτόπτης μάρτυρας Παναγιώτα Καραγιαννίδου ανέφερε ότι «ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε...Είναι ναζί».

Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε μια μικροένταση από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς την κυρία Καραγιαννίδου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.