current views are: 10

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:08

«Μύλος» με τους μετανάστες – Πολλοί έφυγαν από το Ταε Κβο Ντο και… αλωνίζουν στην Αθήνα

Ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σήμερα με τους μετανάστες που έχουν έρθει στην πρωτεύουσα από την Ειδομένη, καθώς παρότι υπάρχει για εκείνους ο χώρος του Ταε Κβο Ντο, οι πληροφορίες τους θέλουν να γυρίζουν στο κέντρο της Αθήνας. 

Δημοσίευση 09:08’

Ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σήμερα με τους μετανάστες που έχουν έρθει στην πρωτεύουσα από την Ειδομένη, καθώς παρότι υπάρχει για εκείνους ο χώρος του Ταε Κβο Ντο, οι πληροφορίες τους θέλουν να γυρίζουν στο κέντρο της Αθήνας. 

Ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σήμερα με τους μετανάστες που έχουν έρθει στην πρωτεύουσα από την Ειδομένη, καθώς παρότι υπάρχει για εκείνους ο χώρος του Ταε Κβο Ντο, οι πληροφορίες τους θέλουν να γυρίζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο βρίσκονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα 650 άτομα, τα οποία έχουν βρει προσωρινή στέγη και διατροφή στο κτίριο, ενώ ετοιμάζονται να προωθηθούν ξανά στις χώρες τους.

Αναζητείται όμως ακόμα  τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους 1000 και παραπάνω μετανάστες, οι οποίοι, ενώ αποβιβάστηκαν στο γήπεδο χθες το απόγευμα, άρχισαν να φεύγουν και να διασκορπίζονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, δήμαρχο Παλ. Φαλήρου στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο υπάρχουν «αρκετοί άνθρωποι, αλλά όχι όσοι ήρθαν χθες. Εξω από το κτίριο είναι παραταγμένα τα ΜΑΤ, για λόγους ασφαλείας, ενώ διάφορες ΜΚΟ φροντίζουν για την διατροφή τους. Δεν υπάρχουν προβλήματα προς το παρόν ».

 

Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι να βρεθεί άμεσα κάποιος άλλος χώρος παραμονής των ανθρώπων αυτών, καθώς, όπως τονίζει ο δήμαρχος, το πολύ μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, το γήπεδο θα πρέπει να αδειάσει, καθώς θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο.

«Ελπίζουμε ότι θα έχει λυθεί αυτό και είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο. Έχω τονίσει και στον κ. Μουζάλα την ανάγκη εύρεσης νέου χώρου άμεσα. Δεν γίνεται αλλιώς » προσθέτει. 

Το Ταε Κβο Ντο υποδεικνύουν για την προσωρινή στέγαση των μεταναστών και από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ για το ό,τι οι προσφυγες αποχωρούν από αυτό και διασκορπίζονται στην ΑΘήνα και ειδικά στο κέντρο, στελέχη του υπουργείου τονίζουν «αν οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν, αυτό είναι δική τους απόφαση. Δεν μπορεί κανείς να τους κρατά φυλακισμένους. Το υπουργείο έχει στην παρούσα φάση αυτόν τον χώρο, αυτό είναι ότι μπορεί να τους διαθέσει. Σίγουρα, πάντως, ισχύει  η δέσμευση του υπουργού ότι δεν θα επαναληφθεί η κατάσταση του παρελθόντος στην Πλ. Βικτωρίας».

‘Ηρεμα τα πράγματα στην Ειδομένη

Στην Ειδομένη, πάντως, τα πράγματα είναι ήρεμα, όπως τονίζει ο δήμαρχος Παιονίας Χ. Γκουντενούδης:

Η χθεσινή βραδιά ήταν ήσυχη, συνεχίζονται ομαλά οι ροές των προσφύγων πολέμου, ενώ σήμερα θα αρχίσει η καθαριότητα της περιοχής, καθώς τόσες ημέρες με τον εγκλωβισμό των ανθρώπων, είχαν δημιουργηθεί διάφορες εστίες βρωμιάς και απορριμμμάτων.

Ο δήμαρχος, πάντως, διαψεύδει πληροφορίες που θέλουν μετανάστες να επιστρέφουν στην περιοχή, καθώς, όπως τονίζει «εφόσον υπάρχει απαγόρευση για συγκεκριμένες κατηγορίες, το βλέπω δύσκολο να ξαναγυρίσουν γιατί θα τους απομακρύνουν ξανά».

 


σχετικα αρθρα