Απέπεμψαν τον διοικητή του «Ελπίς», Θεόδωρο Γιάνναρο, από το νοσοκομείο, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ, με σκοπό να συγκεντρώσει δωρεές για να αγοράσει μηχανήματα που έχουν ανάγκη οι κλινικές του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το έγγραφο έφτασε στο γραφείο του πριν από δύο μέρες, όταν εκείνος έλειπε στο Λος Αντζελες, με τους συνεργάτες του να τον ειδοποιούν αμέσως για την παύση των καθηκόντων του. 

Όπως γράφει η «Καθημερινή», ο κ. Γιάνναρος είχε κάνει το νοσοκομείο του να ορθοποδήσει, ακόμα και με τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό της κρίσης: αναπτύσσοντας συνεργασίες, μεταξύ άλλων, και με τις ελληνικές κοινότητες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ολοι το έλεγαν. Μάλιστα, για τα επιτεύγματά του είχε μόλις το περασμένο Σάββατο τιμηθεί από το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας σε ειδική τελετή. Η κοινότητα είχε ανταποκριθεί με νέες δωρεές προς το «Ελπίς».

 «Εγώ παραμένω προς το παρόν ψύχραιμος, αλλά εδώ (σ.σ. στο Λος Αντζελες) θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή», δήλωσε ο κ. Γιάνναρος στην «Καθημερινή», ενώ δεν αποκλείει σύντομα η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να κατακλυστούν από επιστολές διαμαρτυρίας.

«Δεν το περίμενα. Δεν ανήκω κομματικά πουθενά, αλλά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία με είχαν αγγίξει. Προφανώς αυτό που έκανα ήταν κάτι που ο κόσμος ζητούσε. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευα ότι θα το σεβόταν. Τους περισσότερους μετανάστες της “Υπατίας” εμείς τους είχαμε περιθάλψει, όχι για να ευλογήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους», προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιάνναρος και οι υπόλοιποι διοικητές «κόπηκαν» κατά τη fast track αξιολόγηση που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα. «Στην Επιτροπή Αξιολόγησης με κράτησαν ούτε για 2,5 λεπτά. Μπήκα και βγήκα. Με ρώτησαν ποια είναι η ποσοστιαία σχέση της μισθοδοσίας, των αναλώσιμων και των φαρμάκων με τον προϋπολογισμό, και τέλος. Τους είπα ότι αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος και στα στοιχεία του νοσοκομείου», λέει ο κ. Γιάνναρος. 

«Να ξέρουν πάντως αυτοί που με βαθμολόγησαν κάτω από τη βάση ότι θα ψάξω να βρω ποιοι είναι. Τουλάχιστον να ξέρω», καταλήγει.