current views are: 8

11 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:07

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Αθήνα- Το… εξετάζουν ακόμα για τους χώρους

Αντί να αμβλύνεται η κατάσταση με τους μετανάστες στην Αθήνα μετά την μεταφορά τους από την Ειδομένη, όλο και οξύνεται, με αποκορύφωμα χθες στο Ταε Κβο Ντο, όπου και σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια.

Δημοσίευση 09:07’

Αντί να αμβλύνεται η κατάσταση με τους μετανάστες στην Αθήνα μετά την μεταφορά τους από την Ειδομένη, όλο και οξύνεται, με αποκορύφωμα χθες στο Ταε Κβο Ντο, όπου και σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια.

Αντί να αμβλύνεται η κατάσταση με τους μετανάστες στην Αθήνα μετά την μεταφορά τους από την Ειδομένη, όλο και οξύνεται, με αποκορύφωμα χθες στο Ταε Κβο Ντο, όπου και σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια.

Το κλειστό γήπεδο στο Φάληρο έγινε χθες το βράδυ σκηνικό τρόμου για τρεις μετανάστες, οι οποίοι συνεπλακησαν για ένα κινητό. 

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έγινε και μια προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το περιστατικό ήρθε λίγες ώρες μετά την επιστολή- έκκληση των τεσσάρων δημάρχων της Νότιας Αθήνας στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στην οποία του έκρουσαν το «καμπανάκι του κινδύνου» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι τέσσερις δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν φορτωθεί τους τελευταίους μήνες το βάρος των οικονομικών μεταναστών, τονίζουν ότι παρότι έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον υπουργό, δεν έχουν πάρει καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους μετανάστες

«Η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Μουζάλα ήταν στις 15 Σεπτέμβρη, οπότε μας είχε διαβεβαιώσει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε και από ανθρωπιστικής πλευράς, προκειμένου να διευκολύνουμε την κατάσταση» εξηγεί ο δημαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Έκτοτε, δεν βγαίνει ούτε στα τηλέφωνα, δεν μας λέει κανείς από το υπουργείο τι θα γίνει, είμαστε στο κενό και δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου, για να ξέρουμε ποιες είναι και οι δικές μας» αποκαλύπτει ο δήμαρχος. 

Αναρωτιέται ο κ. Κωνσταντάτος:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει η νότια Αθήνα να σηκώσει στις πλάτες της τέτοιο βάρος. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Χθες έγινε αυτό στο Τάε Κβο Ντο. Εμάς ποιος θα μας διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των κατοίκων των Δήμων μας; Η ανησυχία είναι μεγάλη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσοι είναι τώρα στο Ταε Κβο Ντο, αφού καθημερινά μπαινοβγαίνουν εκατοντάδες άτομα. 

Χθες εξάλλου το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό είναι γεμάτο, ενώ έχουν αρχίσει να στήνουν τα πρώτα αντίσκηνα. 

Η κλεψύδρα, επίσης, αδειάζει και για το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, καθώς την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να αδειάσει για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης. 

Υπουργείο: Το εξετάζουμε ακόμα για τους χώρους

Από την πλευρά του υπουργείου, πάντως, δεδομένων των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, υπάρχει μια κινητικότητα, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμα μια συγκεκριμένη απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι μετανάστες ή το αν θα δημιουργηθούν πιο μόνιμες δομές. 

Σύμφωνα με την συνεργάτη του κ. Μουζάλα, την πολιτική επιστήμονα Κατερίνα Μαμώλη, «είμαστε τώρα σε διαδικασία εξέτασης για χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο μόνιμα για να στεγαστούν οι άνθρωποι. Εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, τα οποία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι ανακοινώσιμα».

Οι πληροφορίες του newpost, πάντως, θέλουν την ομάδα εργασίας του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής να προσανατολίζεται στην λύση της χρήσης κι άλλων Ολυμπιακών ακινήτων, τα οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλα. 

Επίσης, ειδικοί σύμβουλοι του υπουργείου προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες ημέρες μια καταγραφή των μεταναστών, προκειμένου να υπάρξουν κάποια δεδομένα για το ποιοι θέλουν να επαναπροωθηθούν στην Ευρώπη, ποιοι θέλουν να επιστρέψουν και ποιοι θα επιθυμούσαν να μείνουν στην Ελλάδα. 

 


σχετικα αρθρα