Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε σπείρα διαρρηκτών με διεθνή δράση που ήταν συνδεδεμένη με τη γεωργιανή μαφία στην Τυφλίδα.

Τη σπείρα η οποία αποτελούνταν κυρίως από Γεωργιανούς  εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επικίνδυνης συμμορίας είχαν συγκεντρώσει λεία, η αξία της οποίας εκτιμάται ότιξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ και ανάμεσα σε αυτήν υπήρχε και ένα πανάκριβο διαμάντι που πωλήθηκε έναντι αρκετών εκατομμυρίων στο εξωτερικό από ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου στην Αθήνα, στο οποίο απευθύνθηκαν.

Ο εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ηλικωμένος και έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα έμενε σε βίλα στην Ανάβυσσο ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Ρωσία. 

Επισήμως έχει γίνει γνωστό ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από 10 άτομα στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, στην Ανατολική Αττική για την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές οικιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν εξιχνιασθεί δεκάδες περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και έχει κατασχεθεί πλήθος όπλων, κοσμημάτων, αυτοκινήτων αλλά και χρηματικά ποσά. 

Στο στόχαστρο της σπείρας ήταν σπίτια των Βορείων και Νοτίων προαστίων στα οποία θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να βρουν ακριβά κοσμήματα και αρκετά μετρητά.

Οι συλληφθέντες ζούσαν μια πλουσιοπάροχη ζωή και αρκετά βραδιά σπαταλούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα.