ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Εγκρίθηκε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2015, 02:01 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2015, 15:05
Κόρινθος: Εγκρίθηκε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αμερικανικές εταιρίες χημικών DuPont και Dow Chemical συμφώνησαν να συγχωνευθούν σε μια συναλλαγή που αποτιμά τις εταιρίες στα 130 δισεκ. δολάρια ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διαχωριστούν στη συνέχεια σε τρεις επιχειρήσεις.

Τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου κατά την τελευταία του συνεδρίαση, που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε από το συμβούλιο βασίζεται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και αφορά, εκτός των άλλων, τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κομποστοποίηση των οργανικών αστικών αποβλήτων.

Αποτελεί μια επιλογή διαδικασιών διαχείρισης στερεών αστικών αποβλήτων η οποία είναι φιλικότερη στο περιβάλλον και πιο οικονομική, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες της Κορίνθου με πρόσθετα τέλη, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι το σχέδιο αυτό βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία, αφού όπως επισημαίνεται από το Δήμο, υπήρξε συζήτηση και θετική απόφαση των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.