Ολοκληρώθηκε, μετ εμποδίων, η υποβολή των αιτήσεων από υποψηφίους στο ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 690 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας (κυρίως Νοσοκομεία του ΕΣΥ).

Η όλη διαδικασία υποδοχής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων απεδείχθη ιδιαίτερα προβληματική καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κεντρικός υπολογιστής του ΑΣΕΠ και χρειάστηκε να δοθούν δύο παρατάσεις στην υποβολή των αιτήσεων η οποία τελικώς ολοκληρώθηκε προχθές.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι υποβλήθηκαν για την συγκεκριμένη προκήρυξη 5Κ/2015 27.665 αιτήσεις για την κάλυψη 374 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε και 316 κατηγορίας ΔΕ επιβεβαιώνοντας το newpost το οποίο στις 4 Νοεμβρίου (λίγες ημέρες πριν λήξει η τελευταία παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από υποψηφίους) ανέφερε ότι ο αριθμός των μέχρι τότε αιτήσεων έφτανε τις 24.000.

Αντίθετα την ίδια τότε ημέρα αλλά και τις επόμενες ημέρες μερίδα των μέσων ενημέρωσης είχε "φουσκώσει" τις αιτήσεις των υποψηφίων από 50-70.000..