Αιχμές για την ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει άφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Αλεξανδρούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά ''αν δεν μπορεί να το κάνει, να μας το πει να βρούμε λύση''.

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωράκη:

Εμείς δε θέλουμε ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις, ούτε άλλες κυβερνήσεις αν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνήσει. Αν όμως δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν θα πάμε σε εκλογές.

Υπάρχουν ειδικές κυβερνήσεις, υπάρχουν εθνικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Θα βρούμε τη λύση αρκεί να έχουμε όλοι τη διάθεση να μην ταλαιπωρήσουμε τη χώρα με νέες εκλογές. Προς το παρόν ας δούμε τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Για το εσωτερικό δημοψήφισμα που έκανε το Ποτάμι ανέφερε ότι αποτελεί κάτι πρωτοποριακό αλλά και «επικίνδυνο» καθώς «με τα μέχρι σήμερα δεδομένα καθώς η λογική ήταν να μην αφήνεις τη βάση δημοσίως να σου λέει τι θέλει για να μπορείς εσύ να κάνεις ό,τι θέλεις», ενώ για τα αποτελέσματά του τόνισε: «Οι απαντήσεις είναι μεν συμβουλευτικές αλλά θα τις ακολουθήσουμε».

Υπογράμμισε, επίσης, την ειδοποιό διαφορά του Ποταμιού από τα υπόλοιπα κόμματα: 

Όλα τα κόμματα έχουν Κεντρική Επιτροπή, η οποία εκλέγεται από το συνέδριο και εκφράζει το κίνημα.

Εμείς λοιπόν δεν θα έχουμε κεντρική επιτροπή που εκλέγεται από ένα όργανο αλλά θα έχουμε τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων( ΜΕΣΥΑ) όπου εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών απευθείας θα συνιστούν ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του Κινήματος. Όλες οι οργανώσεις της χώρας λοιπόν θα έχουν απευθείας εκπροσώπηση.