Την άποψη ότι δεν την τρομάζει η άνοδος των ποσοστών της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία καθώς όπως εκτιμά πρόκειται για αντι-μουσουλμανική ψήφο εξαιτίας των επιθέσεων, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι αναφερόμενη στο θέμα των επιπτώσεων που είχαν οι επιθέσεις τόσο στις πολιτικές επιλογές των Γάλλων όσο και στην κοινωνική τους συμπεριφορά είπε:

"Είναι η πρώτη νίκη των τζιχαντιστών. Τί θέλουν οι τζιχαντιστές; Να μην κάνεις τη ζωή που κάνεις, να δημιουργηθεί το μίσος εναντίον των μουσουλμάνων, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιστρατεύσουν πολύ πιο εύκολα και άλλους και νέα παιδιά. Αυτό το πέτυχαν. Αυτή τη στιγμή το 30% της Μαρίν Λεπέν είναι αντιμουσουλμανικός ψήφος... Όταν έγινε το χτύπημα στο Charlie Hebdo υπήρχε κάποια εξήγηση ότι έκαναν τα σκίτσα του Μωάμεθ και άρα εκδικήθηκαν. Το χτύπημα το τελευταίο που ήταν σε εστιατόρια και σε συναυλιακό κέντρο είναι χτύπημα στον τρόπο ζωής. Οπότε αυτό πια έκανε τον διαχωρισμό αγεφύρωτο, νομίζω ότι ο τρόπος ζωής του καθενός έγινε αγεφύρωτος μετά από αυτό το χτύπημα. Εσύ από τη μια μεριά με τη μπούργκα και εγώ από την άλλη με το μπικίνι".

Επιχειρώντας να καταστήσει σαφή τον διαχωρισμό μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της - την είσοδο του οποίου είχε απαγορεύσει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης όταν ήταν εκείνη πρύτανης - έδωσε ένα ελληνικό παράδειγμα λέγοντας πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας βρίσκεται πολιτικά αριστερά του Καρατζαφέρη.

Αν και εκτίμησε πως η Λεπέν θα τερματίσει είτε πρώτη, είτε δεύτερη στον α' γύρο των προεδρικό εκλογών της Γαλλίας, εμφανίστηκε βέβαιη πως τα υπόλοιπα κόμματα θα συνασπιστούν στον β' γύρο και θα αποτρέψουν την εκλογή της στην Προεδρία. Αναφερόμενη στις ευρω-απειλές για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ το προηγούμενο διάστημα υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να σε βγάλει από το κοινό νόμισμα και πρόσθεσε αναφορικά με την στάση της Γερμανίας:

"Είναι σίγουρο ότι οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή θα ήθελαν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Είναι σίγουρο ότι αυτό είναι και αντιευρωπαϊκό και ανθελληνικό. Αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι από την ελληνική μεριά υπάρχει κάτι που οι απλοί άνθρωποι στην Ευρώπη κοιτάνε... Ειπώθηκαν πολλά ψέμματα. Είναι δύσκολο να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη".

Η κα Αρβελέρ εκτίμησε πως η χώρα μας μπορεί να βγει από το μνημόνιο εάν λέγονται αλήθειες και γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις.