Την άμεση αντίδραση της αστυνομίας αλλά και του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκάλεσαν τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, μια ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες.

"Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών προκάλεσαν την επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ, που συνέλαβαν περίπου 80 Μαροκινούς, οι οποίοι κρατούνται και όσοι εξ αυτών κριθεί ότι απειλούσαν μετανάστες θα απελαθούν. Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο Γ. Μουζάλας, είπε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί άσχετα με το εάν οι Μαροκινοί που συνελήφθησαν είναι μετανάστες και αναφερόμενος στην πληθυσμιακή σύνθεση εντός των κέντρων φιλοξενίας είπε:

"Υπάρχει μια αλλαγή των ανθρώπων δηλαδή υπάρχουν κυρίως οικονομικοί μετανάστες. Υπάρχουν προφανώς - από τα ίδια τα γεγονότα φαίνεται - ανάμεσά τους κάποιοι, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίσει την τεράστια μάζα των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και από την άλλη πρέπει κι εμείς να μεριμνήσουμε ώστε αυτό να μη γίνει".

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό είναι προσωρινό και πρόσθεσε ότι θα φτιαχτούν καταυλισμοί στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.