current views are: 6

12 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:11

Αποκλειστικό: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία και… πολλά άλλα εντός του 2016

Μέσω του διαδικτύου θα γίνεται πλέον η εγγραφή των πρωτοετών μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την νέα σχολική χρονιά.

Δημοσίευση 15:11’

Μέσω του διαδικτύου θα γίνεται πλέον η εγγραφή των πρωτοετών μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την νέα σχολική χρονιά.

Μέσω του διαδικτύου θα γίνεται πλέον η εγγραφή των πρωτοετών μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εΕκπαίδευσης από την νέα σχολική χρονιά.

Είναι μια από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών εντός του 2016 στα πλαίσια της πλήρους αναδιοργάνωσης και αναμόρφωσης των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες περνούν πλέον σε ολοκληρωμένη ψηφιακή φάση λειτουργίας.

Εκτός αυτού πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλες ηλεκτρονικές δράσεις και υπηρεσίες στο δημόσιο προκειμένου να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η γραφειοκρατία που απορροφά ετησίως το 6% του ΑΕΠ με απώτερο σκοπό να περιοριστούν οι αυτοπρόσωπες συναλλαγές των πολιτών στα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών.

Δείτε ορισμένες από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός του 2016.

– Σταματά από 1/7/2016 η αυτοπρόσωπη προσέλευση των φορολογουμένων σε εφορίες και τα όποια αναγκαία ραντεβού σε ΔΟΥ θα κλείνονται μέσω τηλεφώνου.

– Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα γίνεται από τους υποψηφίους χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

– Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου θα γίνεται χωρίς την κατάθεση κανενός από τα 13 δικαιολογητικά που απαιτούνται σήμερα.

– Μπαίνουν σε φάση εκκαθάρισης οι χρηματικές ποινές που έχει επιβάλει σε παραβάτες το Πρωτοδικείο Αθηνών με σκοπό τη είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που λιμνάζουν εδώ και χρόνια στα δικαστήρια.

– Οι έλεγχοι των οχημάτων και των οδηγών θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι με τη διασύνδεση αρχείων, αδειών κυκλοφορίας, τελών κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, ασφαλιστικής κάλυψης κλπ.

– Για τις δημοτολογικές μεταβολές των πολιτών θα ενημερώνονται άμεσα τα υπόλοιπα μητρώα χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών.

– Σταματά η αυτοπρόσωπη παρουσία Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) για τη χορήγηση πιστοποιητικών Αναπηρίας,λόγω διασύνδεσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΙΚΑ).

 


σχετικα αρθρα